Терорът над мирното украинско население продължава. Най-малко седем души са загинали

...
Терорът над мирното украинско население продължава. Най-малко седем души са загинали
Коментари Харесай

Руските дронове убиха бременна в Киев, още 6 са загинали

Терорът над мирното украинско население продължава. Най-малко седем души са починали при днешните съветски въздушни офанзиви против столицата Киев и други украински градове.

Четирима души са убити при  удари против жилищен квартал в центъра на Киев рано тази заран. Кметът  Виталий Кличко съобщи, че измежду жертвите е млада двойка, която очаквала бебе. Момичето било бременно в 6 месец.

" Разрушиха града ни, убиват цивилни. Това са терористични офанзиви, които демонстрират същинското лице на войната ", за великият първенец по бокс.

В Киев 19 души са били извадени отдолу под отломките на постройка, разрушена при детонация, заяви Кирило Тимошенко, заместник-ръководителят на канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски.

Нанесени са удари и в Сумска област, където също се оповестява за четири жертви. Пожар е избухнал в енергийно оборудване в региона на Днепропетровск след удар на ракета. Украинският министър председател Денис Шмигал заяви, че съветски удари са поразили сериозна инфраструктура в три района. Атаката е довела до прекъсване на електричеството на стотици градове и селища в страната.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба прикани Европейски Съюз да наложи наказания на Иран след ударите против Киев, които са осъществени с така наречен дронове самоубийци, иранско произвеждане. Тези летателни апарати се взривяват, щом доближат целта си.



Спасители вадят котенце от руините в Киев

фото БГНЕС

 

Предполага се, че тази заран Русия е пуснала над 70 дрона убийци, като множеството са били унищожени от Противовъздушна отбрана.

В същото време Съветът на общността реализира единодушие за разпределяне на спомагателна помощ в размер на 500 млн. евро за въоръжаване на украинската войска, основава се и задача за образование на 15 хиляди украински военни на територията на блока. Това е шести транш, който Европейски Съюз отпуска на Украйна по линия на Европейския механизъм за поддръжка на мира. С него общата помощ доближава 3 милиарда и 100 млн. евро. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР